Lightroom cursus

Lightroom cursus voor beginners

Lightroom cursus

Adobe Lightroom is een fantastisch, eenvoudig maar professioneel bewerkingsprogramma die elke professionele en amateur fotograaf zou moeten gebruiken. Nog niet echt bekend met dit programma? Dan is deze cursus geschikt voor jou! Met deze cursus leer je de basis elementen van Adobe Lightroom.

Door middel van Adobe Lightroom Catalogus zijn al je foto’s of reportages te ordenen in één bestand. Waarna het heel eenvoudig is om je originele beeldmateriaal te bewerken en het maximale er uit te halen. Het grote voordeel van Adobe Lightroom is dat een bewerking of andere handeling op meerdere foto’s tegelijk uit te voeren is! Het programma heeft naast fotobewerkingen ontzettend veel andere mogelijkheden. Zo kun je presentaties maken, watermerken toevoegen, bewerkingen opslaan en direct foto’s delen. Ik bewerk al mijn foto’s in Adobe Lightroom en Adobe Photoshop gebruik ik enkel voor handelingen zoals het overzetten van ogen, vlekken verwijderen wat op een getailleerd oppervlakte zit en lens correcties. Deze functionaliteiten van Photoshop nemen we ook door.

We behandelen de volgende onderwerpen
– Catalogus aanmaken
– Foto’s importeren/exporteren
– Verschillende manieren van selecties en verzamelingen maken
– Foto bewerkingen maken en opslaan als presets
– Fotobewerkingen synchroniseren
– Lokale aanpassingen
– Foto’s hernoemen en watermerken toevoegen
– Mail, social media en iCloud
– Video/presentatie maken
– Boek/collage vormgeven
– Locatie overzicht van je foto’s
– Aantal functionaliteiten in Photoshop
– Sneltoetsen

Benodigdheden
Neem je laptop mee met daarop de nieuwste versie van Adobe Lightroom. Tijdens de cursus ga je zelf ook oefenen in het programma aan de hand van een aantal opdrachten. Je kan gebruik maken van een gratis proefversie van Adobe Lightroom. Na activatie, kan je er één week gebruik van maken. Zorg dat je dit voorafgaand aan de cursus al geïnstalleerd hebt op je laptop. Hulp nodig? Neem gerust even contact met mij op!

Wanneer wordt deze cursus gegeven?
Op het aanmeldformulier vind je alle datums inclusief tijden voor deze cursus.

Adobe Lightroom cursus volgen met een eigen groep
Het is ook mogelijk om met een zelf samengestelde groep deze cursus te volgen. Het minimum aantal is 4 personen. Neem hiervoor contact op via het contactformulier. Geef door wanneer, met hoeveel personen en welke cursus jullie willen volgen. De cursus kan ook gegeven worden op een door jullie zelf geregelde locatie.

Kosten: € 75,-